2020 roundup mo le sima o Asia

E pei ona tatou iloa uma, o tupe maua na paʻu mo le tele o tagata gaosi oloa i lea tausaga ma lea tausaga i le 2020 ona o aʻafiaga o le faʻamaʻi o le coronavirus i luga o galuega faufale ma manaʻoga mo mea fau fale. Sa i ai le tele o eseesega faʻaitulagi i le va o auala na faʻatinoina e atunuʻu loka eseese, faʻafefea ona tali atu maketi ma pe faʻafefea ona toe foʻi i tua mulimuli ane. E masani lava, o aafiaga tau tupe o lenei mea na lagona i le afa muamua o le 2020 ma le toe faʻaleleia i le lona lua.
officeArt object
Na matou maua nisi faʻamatalaga mai le sima lalolagi e pei o lalo:

O le au gaosi Initia latou te faamatalaina se tala ese ae o se tasi e le itiiti ifo le lauiloa. E ui i le tapunia atoa o le gaosiga mo le tusa ma le masina mai le faaiuga o Mati 2020, o le maketi faʻaitulagi na tele lava ina toe faʻaleleia. E pei ona taʻua e le UltraTech Cement ia Ianuari 2021, "O le toe faʻaleleia mai le Covid-19 na mafua ai le faʻalavelaveina o le tamaoaiga ua vave. O lenei mea ua faʻamalosia e ala i le vave faʻamautuina o manaʻoga, toe faʻaleleia itu tuʻuina atu ma sili atu le faʻaleleia o tau." Na faʻaopoopo mai o fale nofomau i nuʻu i tua na faʻateleina le tuputupu aʻe ma na fesoasoani foʻi galuega a le malo. O lo'o fa'amoemoe o lo'o fa'atupula'ia manaoga i le taulaga e fa'aleleia atili i le toe fo'i malie mai o tagata faigaluega mai fafo.

Ae paga lea, o Semen Indonesia, le taʻutaʻua Initonesia gaosi oloa, na mafatia ona o le gaosiga o gaosiga a le atunuʻu na sili atu ona afaina i le faʻaitiitia o galuega tetele a le malo aʻo faʻatautaia le tulaga o le soifua maloloina. O lana fofo o le taulai atu lea i maketi e auina atu i fafo nai lo atunuu fou e aofia ai Myanmar, Brunei Darussalam ma Taiwan faaopoopo i le 2020 faatasi ai ma maketi o iai nei e pei o Saina, Ausetalia ma Bangladesh. O le aofaʻi o faʻatauga a le kamupani atonu na paʻu i le 8% i lea tausaga ma lea tausaga i le 40Mt i le 2020 ae o faʻatauga i fafo atu o Initonesia, e aofia ai ma faʻatau atu, na faʻatupulaia i le 23% i le 6.3Mt.

I se fa'amatalaga mulimuli e fa'anoanoa tele le va'ai atu o le fa'atauina lona tolu sili o sima i lenei laina o le UltraTech Cement, ose fa'aitulagi gaosi oloa. Fa'aitulagi i lea tulaga e ui lava e fa'atatau i Initia, le maketi sima lona lua i le lalolagi. I le fa'apipi'iina o le gafatia o le gaosiga o le lona lima lea o kamupani tele i le lalolagi pe a uma CNBM, Anhui Conch, LafargeHolcim ma HeidelbergCement. O lenei aga'i atu i le fa'aitumalo o le au fai sima tetele e mafai fo'i ona va'aia i atunu'u tetele i sisifo ona o lo'o aga'i atu i ni nofoaga laiti ae sili atu ona filifilia. E sili atu i le lalolagi gaosi oloa sili ona tele, Saina, ina ua amata ona faʻasalalau e le au gaosi a latou taunuʻuga tau tupe i le faaiuga o Mati 2021.

Po o le a lava le 2021 e aumaia, ia tatou faʻamoemoe e sili atu nai lo le 2020.


Taimi meli: Me-26-2021